ιστολόγιο για τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και τους φίλους

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ρήματα με ...παρελθόν

 
  Ήθελα, που λέτε, να στολίσω τα κείμενά μου με μερικά αξιόλογα ρήματα και αποφάσισα να δω μερικά υποψήφια γι' αυτή τη δουλειά.

   Πρώτα εμφανίστηκε το ρήμα "παίζω".Ωραίο ρήμα, διασκεδαστικό! Αλλά δυστυχώς ...είχε κακό παρελθόν: έπαιζε τυχερά παιχνίδια! Μια φορά μάλιστα έπαιξε όλα του τα λεφτά και έμεινε άφραγκο.
   Επόμενο υποψήφιο ήταν το ρήμα "ανοίγω". Δυστυχώς όμως, στο παρελθόν αυτό το ρήμα άνοιγε κρυφά τα σπίτια και έπαιρνε ξένα πράγματα. Μέχρι και το ψυγείο ενός ξένου σπιτιού άνοιξε κάποτε κι έφαγε όλη τη μαρμελάδα φράουλα.
   Τρίτο υποψήφιο ήταν το ρήμα "μιλάω". Ρήμα κατάλληλο για επικοινωνία, αλλά το παρελθόν του έδειχνε ότι μιλούσε ασταμάτητα! Κάποτε μίλησε τόσο άσχημα στο αφεντικό του, που απολύθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα.
   Ήρθε και το ρήμα "τραγουδώ". Μια ματιά όμως στο παρελθόν του έδειξε ότι τραγουδούσε φάλτσα, πράγμα διόλου ευχάριστο. Τραγούδησε και στη Γιουροβίζιον, αλλά βγήκε τελευταίο. Τι να το κάνω;
   Μήπως το ρήμα "φυτρώνω" ήταν το κατάλληλο για μένα; Οικολογικό ρήμα. Μόνο που στο παρελθόν φύτρωνε εκεί που δεν το ΄σπερναν! Φύτρωσε μέσα στη γλάστρα του μαϊντανού και χάλασε τη γεύση του φαγητού!
   Τότε εμφανίστηκε το ρήμα "χαμογελώ". Μου χαμογέλασε και το συμπάθησα αμέσως! Όπως φαίνεται, χαμογελούσε συχνά. Το διάλεξα χωρίς δεύτερη σκέψη και ακόμη χαμογελώ!

εικόνες:https://openclipart.org

5 σχόλια:

  1. Τέλειο! Κι εγώ χαμογελώ...
    ...γιατί maranda is back! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γ ΄δημοτικούφέτος... ;.. ωραία!!!
    λέω λοιπόν ότι έλεγα.. και θα πω... !!!.. νασαι καλά. καλή χρονιά!! με υγεία!!!
    και.. καλή πρόοδο στα αστέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Λαμπρινή, για τις ωραίες ευχές (και εκ μέρους των αστεριών μου)!
      Εύχομαι να έχεις κι εσύ μια όμορφη χρονιά, γεμάτη αγάπη,χαρά και επιτυχίες. :)

      Διαγραφή

Γράψε το σχόλιό σου στα ελληνικά ή στη μητρική σου γλώσσα. Μην είσαι αγενής, ούτε απρεπής ... μας διαβάζουν παιδιά!