ιστολόγιο για τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και τους φίλους

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

η Της κι η Τις

   Καλεσμένες στους γάμους του Τον με την Αιτιατική Πτώση και του Των με τη Γενική Πτώση ήταν άλλες δυο δίδυμες: η Της και η Τις.
   Η Της ήταν η καλύτερη φίλη της Γενικής Πτώσης. Ήταν μια χαριτωμένη δεσποινίδα. Ξυπνούσε με το πρώτο φως της αυγής, άνοιγε το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς της, ετοίμαζε το δικό της πρωινό και της αδερφής της. Ήταν αισιόδοξη και έβρισκε όλα τα πράγματα μοναδικά :την ομορφιά της φύσης, τη μυρωδιά της βροχής, την ηρεμία της εξοχής. Όταν η μέρα ήταν βροχερή, χάιδευε τρυφερά τη γούνα της γάτας της, διάλεγε ένα από τα βιβλία της βιβλιοθήκης της και καθόταν στην αγκαλιά της πολυθρόνας της όπου ταξίδευε με τη βοήθεια της λογοτεχνίας στον κόσμο της φαντασίας.
   Η αδερφή της, η Τις, ήταν η καλύτερη φίλη της Αιτιατικής Πτώσης και ήταν πιο ζωηρή. Γέμιζε τις μέρες της με πολλές δραστηριότητες. Επισκεπτόταν τις φίλες της, έκαναν μαζί τις αγορές τους και περνούσαν τις ώρες με τις συζητήσεις και τις δουλειές τους. Αυτή οργάνωνε όλες τις εκδρομές και τις εκδηλώσεις. Είχαν επισκεφτεί όλες τις πόλεις της Ευρώπης, είχαν παρακολουθήσει όλες τις συναυλίες και  τις θεατρικές παραστάσεις που έγιναν στην περιοχή τους.
   Η Της γρήγορα τράβηξε την προσοχή του Ενικού Αριθμού, που ήταν ο κουμπάρος στο γάμο του Τον. Βλέπετε και σ' αυτόν άρεσαν τα μοναδικά πράγματα.
   Ο άλλος κουμπάρος, ο Πληθυντικός Αριθμός,που είχε παντρέψει τον Των, ενθουσιάστηκε με τη ζωηρή Τις και τις πολλές δραστηριότητές της.
   Όπως καταλαβαίνετε, σύντομα έγιναν κι άλλοι δυο γάμοι!
Καλεσμένος ήταν και ο ζωηρός μαθητής,σαν επίσημος κανταδόρος, που ευχήθηκε στους νιόπαντρους με ένα ποιηματάκι. Θέλετε να το μάθετε;

2 σχόλια:

  1. Σα θέλει η νύφη κι ο γαμπρός
    τύφλα να χει ο ζωηρός!
    Οι δίδυμες οι αδερφές , Της και Τις
    παντρεύτηκαν κουμπάρους γενικής και αιτιατικής!
    Καλά περάσανε αυτοί
    καλά περάσαμε κι εμείς.
    Ο Τον κι ο Των, η Της κι η Τις
    στο σπίτι της Μαρίνας μετά μουσικής!


    Είναι ωραίο να σε καλούν σε γάμους. Ευχαριστώ! Τώρα τελευταία μόνο σε κηδείες πήγαινα,,, Λοιπόν, έχω μια ιδέα: τα παιδιά τους να τα βαφτίσουμε εμείς, εγώ το κοριτσάκι εσύ το αγοράκι. Αν κάνουν περισσότερα, ξέρω έναν τύπο με ποδήλατο που μπορεί να βοηθήσει. Έτσι θα πάω και σε βαφτίσια που έχω χρόνια να πάω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που δέχτηκες την πρόσκληση-πρόκληση! ;)
    Και συγκούμπαροι θα γίνουμε άμα λάχει.
    Άραγε πώς θα μοιάζουν αυτά τα μωρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε το σχόλιό σου στα ελληνικά ή στη μητρική σου γλώσσα. Μην είσαι αγενής, ούτε απρεπής ... μας διαβάζουν παιδιά!