ιστολόγιο για τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και τους φίλους

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

και κάπως έτσι αρχίζει...

  Το συμπαθώ το 2014... Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον!
  Δε γνωριζόμαστε καλά ακόμη, αλλά ως τώρα μου έχει δώσει καλά δείγματα: χαλαρές ώρες, παρέα με οικογένεια και φίλους, μέχρι και το φλουρί σε μια από τις βασιλόπιτες. Με χάλασε λίγο που δεν κέρδισα το λαχείο, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν ...σφάλμα του 2013!
  Τη γνωριμία με το 2014 σκέφτομαι να την προχωρήσω βήμα-βήμα, μέρα τη μέρα. Να επενδύσω σ' αυτήν αλλά κρατώντας μερικές επιφυλάξεις. Οι μεγαλύτεροι της δικτυακής συντροφιάς μας, αλλά και οι πιο μικροί σε κάποιο βαθμό, μάλλον καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται κάποια επιφύλαξη στις νέες γνωριμίες. Ειδικά αν οι παλιότερες έχουν αποδειχτεί πλάνες, δεν το αποφεύγει κανείς.
  Εφαρμόζοντας τους κανόνες των ανθρώπινων σχέσεων, ξέρω καλά ότι δεν μπορεί κανείς να τα περιμένει όλα από τον άλλον. Οι σχέσεις έχουν πάρε-δώσε. Έχουν δουλειά! Αλλιώς παραμένουν απλές γνωριμίες. Η γνωριμία με το νέο έτος έγινε: πήγαμε και οι δυο στο ραντεβού. Και τώρα, τι ακολουθεί;
  Πρώτα πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τη ...χρυσόσκονη από τα ευχολόγια. Μετά, σιγά-σιγά, να αρχίσουμε να ξεδιπλώνουμε τους στόχους και τις επιθυμίες μας και να δούμε αν μπορούν να συνυπάρξουν.Το 2014 κουβαλά στόχους που δεν ορίζονται από μένα, όμως με αφορούν:οικονομικές πολιτικές, αλλαγές στους εργασιακούς κανόνες, προγραμματισμένα και έκτακτα γεγονότα. Όμως,στόχους έχω κι εγώ: θέλω να βελτιώσω το επίπεδο της ζωής μου, να αποφύγω να αδικήσω ή ν' αδικηθώ, να δημιουργήσω, να πάρω το μερίδιο της χαράς που μου αναλογεί, αλλά κυρίως να μην προδώσω τις αρχές μου και να μη χάσω τον αυτοσεβασμό μου.
  Λοιπόν,2014,τι λες; Θα τα καταφέρουμε μαζί;

2 σχόλια:

  1. Όπως το βλέπω στην εικόνα το "κόβω" λίγο επιθετικό το 2014! Και σένα σε στάση αμυντική... Δες το αλλιώς και όλα θα πάνε καλά! Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση λένε. Βουρ λοιπόν και ό,τι βγει. Άσε που εσένα σε "κόβω' για πολύ καλή επιθετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ ...νομίζω! Χα χα χα!
      Ομολογώ ότι δεν είχα εστιάσει στη στάση του σώματος στην εικόνα.

      Διαγραφή

Γράψε το σχόλιό σου στα ελληνικά ή στη μητρική σου γλώσσα. Μην είσαι αγενής, ούτε απρεπής ... μας διαβάζουν παιδιά!